MobyChair

Tel : 022-6751 444

  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Rugoefeningen - fitness

Een goede spierkracht en een soepel lichaam zijn belangrijk als basis voor het aanleren van een goede houding en het tegengaan van overbelasting van de rug. U kunt in uw lokale fitness tal van rugoefeningen uitvoeren om uw lichaam sterker te maken. Wij adviseren om deze fitness oefeningen in combinatie te doen met het verbeteren van uw houding en het verminderen van stress. Een sterk lichaam blijft kwetsbaar voor rugklachten bij een verkeerde houding of chronische stress.

De fitness coach geeft u een uitgebalanceerd programma met geschikte rugoefeningen. Begin rustig aan met uw activiteit. Let er op dat u uw rug niet overmatig belast met de verschillende rugoefeningen. Bouw de training geleidelijk op. Luister goed naar de aanwijzingen van de fitness instructeur wat betreft de intensiteit van de training, de gewichten en met name de juiste houding bij iedere rugoefening. Als u tevens onder behandeling bent bij een fysiotherapeut of oefentherapeut dan raden wij u aan om navraag te doen omtrent de goede houding.

Wij adviseren u te starten met fitness, Yoga of Pilates oefeningen op de mat of met zeer lichte weerstand. Ondanks de pijn die u ervaart bij de oefeningen is bewegen goed tegen de meeste rugklachten. Het is daarbij uiteraard wel van groot belang dat u een goede warming up heeft gedaan om de spieren los te maken.