Ischias oefeningen

Ischias oefeningen zijn erop gericht om de rugklachten in de onderrug op te lossen. Een effectief programma aan ischias oefeningen bestaat uit het versterken van spierkracht, ontspanningstherapie en een gezonde werkhouding. Veel ischias klachten ontstaan door een mix van chronische stress en hard werken in een ongezonde werkhouding. U zou er goed aan doen om naast ischias oefeningen onze workshops over stressbeheersing, werkhouding en een lichaam in balans te volgen.

Let tijdens oefeningen voor de rug er goed op dat u de ischias oefeningen uitvoert volgens de voorgeschreven intensiteit en bewegingen. Overleg met de huisarts hoe lang u rust dient te houden voordat u start met de ischias oefeningen. Ischias betreft rugklachten in de onderrug vanwege een beknelling van de ischiaszenuw in de onderrug. U herkent Ischias o.a. aan een stekende pijn in uw bil. Dit komt omdat de Ischiaszenuw van de onderkant van de ruggenwervels via uw bil naar uw been loopt. Rugklachten aan de Ischias zenuw komen vaak voort uit functiestoornissen van de bekken en/of de onderrug.

De overbelasting zorgt voor geprikkelde zenuwen die voor irritatie zorgen in de rug. Spit, Spierverrekking, Artrose of Ischias zijn voorbeelden van lage rugpijn die nogal eens met elkaar gemengd worden bij een diagnose. U voelt pijn bij de lage rug flink tussen de onderste ribben en uw stuitje. We adviseren u om met oefeningen voor de rug uw spierkracht te versterken, uw lichaam te leren ontspannen, uw houding te verbeteren en uw stress te beheersen. Kijk eens bij onze tips voor rug oefeningen gericht op ischias.

Ischias oefeningen overzicht

De mogelijkheden wat betreft ischias oefeningen:
  • » ischias oefeningen om de rug sterker en soepeler te maken
  • » ischias oefeningen voor een gezonde werkhouding
  • » ischias oefeningen door ontspanningstherapie
  • » een goed ingestelde werkplek
  • » een ergonomische trippelstoel voor thuis of op het werk
  • » ischias oefeningen met aandacht voor werken onder stress
  • » oefeningen voor ouderen
  • » tips over hulpmiddelen zoals trapliften en instapbaden